Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Zimperium: Επαγγελματικό, δωρεάν και πανίσχυρο!

Οι εφαρμογές του Android που σχετίζονται με το penetration testing δεν είναι λίγες. Μέχρι πρότινος, όμως, καμία από τις δωρεάν λύσεις δεν μπορούσε να συναγωνιστεί τις εμπορικές. Αυτό το κενό ήρθε να καλύψει η Zimperium με μια νέα σειρά εφαρμογών και υπηρεσιών. Συνεχίστε να διαβάζετε και κάτι μάς λέει ότι σύντομα θα αποκτήσετε κι εσείς το δικό μας ενθουσιασμό :D

Zimperium: Επαγγελματικό, δωρεάν και πανίσχυρο!

Στο άρθρο μας με τίτλο “Hacking with Android”, στο τεύχος 035, πραγματοποιήσαμε μια εκτενή αναφορά στα εργαλεία που διευκολύνουν ή αυτοματοποιούν το penetration testing από την πλατφόρμα του Android. Για την προετοιμασία εκείνου του άρθρου είχαμε, μεταξύ άλλων, σαρώσει το Web, σε μια προσπάθεια να βρούμε, να γνωρίσουμε και τελικά να παρουσιάσουμε τις εφαρμογές που θεωρούσαμε καλύτερες. Δεν σας κρύβουμε μάλιστα ότι μετά από εκείνο το άρθρο είχαμε την αφέλεια να πιστεύουμε ότι το ζήτημα εξαντλήθηκε. Να όμως που μια εταιρεία αποφάσισε να μας διαψεύσει! (Σ.τ.Ε. Δηλαδή δεν είχε τι καλύτερο να κάνει;! Εντυπωσιασμένος.) Ο λόγος γίνεται για την Zimperium, που ενδέχεται να τη θυμόσαστε ως τη δημιουργό του εργαλείου zAnti. Πρόκειται για μια συνδρομητική σουίτα με εργαλεία για penetration testing, που δυστυχώς δεν κατάφερε ποτέ να μας ενθουσιάσει. Ε, λοιπόν, τον τελευταίο καιρό η εταιρεία δημιούργησε ένα σύνολο εφαρμογών και υπηρεσιών που όχι μόνο τράβηξαν την προσοχή μας, αλλά μάς εντυπωσίασαν κιόλας.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο δημιουργός του αγαπημένου μας dSploit, ο Simone Margaritelli, ανακοίνωσε τη συγχώνευση του πνευματικού του τέκνου με το εργαλείο zAnti, που είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία του zAnti 2. Πριν προχωρήσουμε στην παρουσίασή μας, αξίζει να πούμε δυο λόγια για τη Zimperium. Η εταιρία ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2010 και ένα χρόνο μετά παρουσίασε το πρώτο της εργαλείο για το Android, με το όνομα ANTi (Android Network Toolkit). Πολύ γρήγορα, το πρόγραμμα μετονομάστηκε σε zAnti και αποτελούσε μια επαγγελματική λύση για επιχειρήσεις που ήθελαν να τσεκάρουν την ασφάλεια των δικτύων τους. Μάλιστα, για εκείνη την εποχή ήταν ένα αξιόλογο εργαλείο. Η τεχνολογία όμως προχωρούσε και το zAnti έμεινε στάσιμο για αρκετά χρόνια. Αυτά έως λίγες εβδομάδες πριν, όπου εμφανίστηκε η ανανεωμένη έκδοση zAnti 2 και στο οπλοστάσιο της εταιρείας προστέθηκαν δύο νέες εφαρμογές: To zIPS και το zConsole. Το πρώτο αποτελεί ένα εργαλείο εντοπισμού και απόκρουσης επιθέσεων, ενώ το δεύτερο λειτουργεί σαν μια εφαρμογή καταγραφής των συμβάντων που σχετίζονται με την ασφάλεια μιας συσκευής. Αλλά κάπου εδώ πρέπει να αφήσουμε τον πρόλογο και να περάσουμε σε μια αναλυτική παρουσίαση των δυνατοτήτων που προσφέρει κάθε εφαρμογή.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο deltaHacker 038 (τεύχος Νοεμβρίου 2014).

Το μηνιαίο περιοδικό deltaHacker είναι αποκλειστικά ψηφιακό (PDF). Ενημερωθείτε για τα είδη συνδρομών και συμπληρώστε τη φόρμα παραγγελίας.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων